Autogebruik vooral in avondspits gedaald

Positieve resultaten van reisgedrag in regio Arnhem Nijmegen

File

Jaarlijks wordt in de Beter Benutten regio’s onderzoek gedaan naar het reisgedrag in de regio. In de regio Arnhem Nijmegen wordt vooral minder vaak in de avondspits gereisd ten opzichte van 2015. Ook het aandeel van de thuiswerkenden neemt toe.

Werkenden in de regio Arnhem Nijmegen mogen steeds vaker hun werktijden flexibel indelen. Een derde van de werkenden krijgt vanuit de werkgever de mogelijkheid om thuis te werken. En eenzelfde deel heeft mogelijkheid om zijn werktijden flexibel in te delen.

Acties slaan aan

Johan Leferink, programmamanager Beter Benutten Arnhem Nijmegen is erg te spreken over de resultaten. “We zien dat ons beleid en de diverse acties die we inzetten - zoals het stimuleren  om met een ander vervoermiddel te reizen of thuis te werken -  werken. Als regio zetten we  bijvoorbeeld sterk in op het stimuleren van de fiets.  En mooi is dat het onderzoek aantoont dat bij afstanden tot 15 kilometer vooral de (elektrische) fiets wordt gebruikt.”

Interesse in de resultaten?

In deze regio hebben in 2016 849 personen meegedaan aan het online onderzoek. Zij hebben een vragenlijst over hun reisgedrag ingevuld.  Heeft u interesse in de resultaten?

Download hier de factsheet met de resultaten van regio Arnhem Nijmegen.