E-bike ervaringstoer van start in Arnhem

Gemeente Arnhem en Rijkswaterstaat maken begin met werkgeversaanpak

In Arnhem werd de aftrap gegeven voor een toer om e-bikes uit te proberen. De toer leidt langs bedrijven die deelnemen aan Slimopweg en is opgezet in samenwerking met de Arnhemse rijwielhandelaar Reerink. De eerste deelnemers zijn de gemeente Arnhem en Rijkswaterstaat; twee grote werkgevers in Arnhem.  

Proefritje op de e-bike

Op het binnenhofje dat de werklocaties van beide werkgevers verbindt, stond 's ochtends een flink aantal werknemers te trappelen om de verschillende e-bikes uit te proberen. Arnhems nieuwe gemeentesecretaris was de eerste die op een e-bike stapte voor een proefritje.

Verschillende soorten e-bikes

Er stonden  een tiental e-bikes: in type variërend van stadsfiets tot sportief model en enkele zogeheten speedpedalecs (45km/u) klaar om uit te proberen. Ook was er veel belangstelling voor de speciale e-vouwfiets.

Blijvend bereikbaar

Veel medewerkers wilden een e-bike graag een dagje voor het woon/werk-verkeer uitproberen. In de week na de testdag zijn zeker 25 mensen met een test e-bike van werk naar huis en vice versa gefietst. Een actie die voor herhaling vatbaar is. Samen maken we Arnhem goed en blijvend bereikbaar!