Provinciemedewerkers reisden duurzaam

In de maand april reisden circa 55 provinciemedewerkers op een andere manier van en naar het werk.

Het doel was duurzame kilometers maken en ervaring opdoen met anders reizen. Mensen zijn gewoontedieren. Ben je het comfort van je auto gewend, dan stap je niet zomaar op de fiets. Behalve wanneer je bij je werkgever een highspeed e-bike kunt uitproberen. Andere mogelijkheden waren bijvoorbeeld een ritje op de elektrische motor of carpoolen met een leuke collega.

Minder CO2-uitstoot in het Low Car Diet

De provincie Gelderland, andere overheden en bedrijfsleven gingen de uitdaging aan in het Low Car Diet. Door benzine- en dieselauto's te laten staan, stoten de deelnemende medewerkers samen minder CO2 uit. Bovendien wordt duurzaam reizen onder de aandacht van de hele organisatie gebracht.

Slimme oplossingen om bereikbaarheid te verbeteren

Het Low Car Diet is een initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en partners. Het programma SLIM op weg steunt dit initiatief. SLIM op weg is een samenwerkingsverband tussen provincie Gelderland, gemeenten Arnhem en Nijmegen, bedrijfsleven en ministerie van I&M. Samen komen we tot slimme oplossingen om de bereikbaarheid in en om Arnhem en Nijmegen te verbeteren.