Doesburgse containerterminal maakt voortaan vervoer per binnenvaartschip mogelijk

Transport over water zorgt voor minder drukke wegen

Rotra Container Terminal Doesbrug

Transport per binnenvaartschip is een stuk makkelijker en aantrekkelijker geworden nu bij Doesburg de toegang tot de containerterminal is uitgediept. Sinds januari 2017 is Container Terminal Doesburg operationeel en voorziet het in meerdere wekelijkse afvaarten tussen Rotterdam en Doesburg v.v. Vervoer over water is duurzaam én kostenefficiënt en past dus perfect in de ambitie van de regio Arnhem Nijmegen.

Beter benutten

Veel bedrijven in het oosten van Nederland vervoeren hun containers vooral per truck vanuit de havens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Met drukke wegen als gevolg. Bedrijfsleven en overheid willen vervoer over water beter benutten. Logistiek dienstverlener Rotra heeft het initiatief genomen een containerterminal op haar terrein in Doesburg te bouwen. Aansluitend heeft de regio, in nauwe samenspraak met het bedrijfsleven, afgesproken de bereikbaarheid van de containerterminal te verbeteren. De haven is in relatief korte tijd uitgediept waardoor de kade nu bereikbaar is voor klasse IV schepen. In het laatste kwartaal van 2018 is de kade ook bereikbaar voor klasse Va schepen en is de zwaaikom, dat wil zeggen de locatie waar schepen kunnen draaien, geschikt voor klasse IV schepen.

Regio als logistieke hotspot

Transport per binnenvaartschip is een duurzame, kostenefficiënte en dus aantrekkelijke optie voor bedrijven in de regio. Diverse bedrijven maken inmiddels gebruik van de haven. Gerard Roelofsen, directeur van de Rotra-terminal vult aan: “Een ander groot voordeel van transport over water is dat bedrijven in de regio hierdoor concurrerend kunnen blijven werken, wat ook een impuls geeft aan de werkgelegenheid. Bovendien versterkt de containerterminal de functie van de regio als belangrijke logistieke hotspot: het verbetert de verbinding van Gelderland met het achterland in Duitsland en de rest van Europa.” En last but not least: meer transport over water betekent minder drukke wegen en past daarmee mooi in de doelstellingen van de regio Arnhem Nijmegen, de provincie Gelderland en het ministerie van IenM.

Meerdere vaarten per week

Met de ingebruikname van de terminal biedt Rotra als logistiek dienstverlener alle vervoersvormen aan: over de weg, per spoor, via lucht en zee en nu ook per binnenvaart. Als het aan Rotra ligt, gaat het bedrijf jaarlijks 10.000 containers via de containerterminal vervoeren, wat een reductie van 200 vrachtwagenbewegingen per week betekent.

Schoon tanken

Bijzonder is ook dat Rotra een multimodaal LNG-vulstation heeft aangelegd bij de terminal. Zowel binnenvaartschepen als vrachtauto’s kunnen er de schone brandstof LNG – Liquefied Natural Gas – tanken en Rotra is daarmee de eerste in Europa. Bij de verbranding van LNG komen minder schadelijke stoffen vrij dan bij diesel.