Impressie van leerzame Masterclass Smart Mobiliy

Professor Jeekel: 'Smart Mobility is als het ware een doos vol mogelijkheden’.

Leerzame masterclass

Een groep geïnteresseerde bestuurders, directeuren en inhoudelijk betrokkenen van drie stedelijke netwerken in Gelderland kwamen donderdag 26 januari 2017 bijeen voor een masterclass over Smart Mobility.

Nieuwe ontwikkelingen, waar moet je als bestuurder rekening mee houden, wat kunnen en willen we met elkaar doen. Met als resultaat een middag met veel ervaringsverhalen, waardevolle argumenten en tips, het passeerde allemaal de revue. Het resultaat is vastgelegd op een aansprekend wandverslag. Vier deskundigen vertelden tijdens deze Masterclass  over hun visie en ervaring.

Samenwerking essentieel

Zo bepleitte prof. Dr. Hans Jeekel, hoogleraar Societal Aspects of Smart mobility van de Technische Universiteit Eindhoven, dat de invoering van smart mobility-oplossingen om een transitie vraagt. ’We hebben in Nederland te maken met 150 pilots, maar essentieel is hoe gaan we die nu opschalen en daar werkbare businessmodellen van maken. Dat vraagt om samenwerking van de betrokken partijen, een goede voorbereiding en uithoudingsvermogen.'

Mobiliteit als een service

Ook praatte programmamanager Caspar de Jonge van Beter Benutten de genodigden bij over Talking Traffic en alle innovatieve verkeerstoepassingen die er de komende vijf jaar aan komen: van slimme verkeerslichten, clouddiensten tot vernieuwende informatiediensten. Het concept MaaS, Mobiliteit als een service, één digitaal platform dat al het vervoer met elkaar verbindt en via één login toegankelijk maakt werd door Maarten Neeskens van Beamrz toegelicht. Aansluitend vertelde Tijs Roelofs van gemeente Amsterdam hoe zij met hun actieprogramma inspelen op innovaties en de bereikbaarheid van de stad Amsterdam nu en in de toekomst.

Resultaat: wandverslag

Het resultaat van de middag is vastgelegd in een zogeheten wandverslag (jpg 505 kB).