Bekijk het mooie Arnhem eens vanaf de fiets

Manuel ten Kate, facilitair medewerker bij Dirkzwager advocaten & notarissen

Manuel ten Kate

Na een drukke dag fluitend van je werk naar huis fietsen. Manuel ten Kaate is blij met zijn nieuwe e-bike. Hij fiets ermee van Rijkerswoerd naar Arnhem. Manuel werkt als facilitair medewerker bij Dirkzwager advocaten & notarissen met vestigingen in Arnhem en Nijmegen. “Naar Nijmegen fiets ik circa drie kwartier, dat kost veel tijd. Dan kies ik toch voor de auto omdat ik op de terugweg dan ook mijn kind van school kan halen.” Ontspannen aankomen is het grote voordeel van e-biken omdat je lekker buiten beweegt. “Met de auto in de spits rijden geeft veel meer stress. Op de fiets kom ik veel vrolijker thuis waardoor ik een hele andere avond heb.”

Fris aankomen en alert zijn

Manuel was al een tijdje op zoek naar een geschikte e-bike. Hij kon door de actie van de gemeente Arnhem via zijn werkgever Dirkzwager een maand lang een e-bike proberen. Na de proefperiode heeft hij er direct zelf een gekocht. “Je neemt veel sneller en vaker de fiets. Voor woon-werkverkeer is het ideaal omdat je niet bezweet aankomt. Dat vond ik steeds de grootste belemmering om met een gewone fiets te gaan”. Ook bij warm weer is de e-bike een genot. En als het regent kun je ritjes vaak tussen de buien door plannen. “Wat mij wel tegenvalt is de interactie met automobilisten. Ze schatten de snelheid van e-bikers helemaal verkeerd in. En voorrang krijgen op de fiets…ho maar! Ik ben heel alert en toch moet ik regelmatig vol in de remmen. Mensen houden zich slecht aan de verkeersregels en ze zijn niet gewend aan de snelheid van e-bikers.”

E-bike is bewuste keuze

Manuel heeft bewust voor de e-bike gekozen. “We willen als gezin meer gaan fietsen. De auto is reuze makkelijk. Maar veel korte ritjes doe je net zo snel met de fiets. Met de e-bike naar mijn werk op de locatie in Arnhem is prima te doen, zonder stress en zonder files. Dat is heerlijke en het schiet lekker op want ik kan vrijwel in één stuk door blijven fietsen zonder af te stappen. Bovendien zie ik hele andere dingen van het mooie Arnhem. Ik kom met de fiets door andere straatjes. Op de brug zie ik schepen over de Rijn varen. Echt, ik kan het iedereen aanraden. Zeker als je eenmaal een e-bike hebt geprobeerd, dan blijf je fietsen!”