Fiets naar de stad en spaar cadeaukaart

Samen zorgen voor minder files in en rond Arnhem

Arnhem Binnenstad

Op de fiets naar de Arnhemse binnenstad loont tot aan het begin van de herfstvakantie. Fiets naar de stad en spaar voor een 'Dit is PAS Arnhem cadeaukaart'. Parkeer je fiets in de bewaakte stallingen van het Gele Rijdersplein of onder Topshelf. Elke keer dat je je fiets stalt, levert een sticker op. Verzamel drie stickers en plak die op de actieflyer. Ga naar een van de dit is PAS Arnhem-verkooppunten en lever de drie stickers in. Daar ontvang je een cadeaukaart ter waarde van vijf euro. Deze actie loopt tot 13 oktober en stopt als de kaarten op zijn. Per persoon kan één kaart worden geladen.

Meer fietsen, minder files
Het doel van deze actie is om de verkeersdrukte in de binnenstad tijdens de spits te verminderen. Als je vaker naar het centrum fietst, dan help je mee aan het verminderen van de files in en rond de stad. ‘Je ziet dat steeds meer mensen de fiets nemen naar de stad of naar het werk’, zegt wethouder Geert Ritsema. ‘Zeker met de komst van de elektrische fiets kun je met gemak langere afstanden afleggen of een brug of steile helling over fietsen. Tel daar de regionale snelfietsroutes bij op, en de fiets is een serieus alternatief om comfortabel en veilig naar de Arnhemse binnenstad te komen.

Dit is PAS Arnhem
De Arnhemse ondernemers werken aan de actie mee door de ‘Dit is PAS Arnhem’ aan te bieden. Deze cadeaukaart wordt geaccepteerd door tientallen winkels, horecabedrijven en culturele instellingen. Alle deelnemende bedrijven zijn hier te vinden.