Bewoners Nijmegen geven buurt een boost

Fiets mee voor je buurt met Ring-Ring app

Ring Ring App

Trotse bewoners uit Nijmegen West uit het Waterkwartier heten nieuwe bewoners welkom in de wijk. Zij doen dit door het aanbieden van de ‘Welkomsttas/welkomstenvelop’. Alle bewoners en bezoekers van Nijmegen-West kunnen dit initiatief nu steunen, door eenvoudig te fietsen met de app Ring-Ring. Met het geld dat hiermee gespaard wordt, kan de inhoud van de tas en enveloppe nog leuker gemaakt worden.

Welkomsttas voor nieuwe bewoners

Geheel vrijwillig krijgen de nieuwe bewoners een tas aangeboden, inclusief leuke kortingsbonnen, cadeautjes en informatie van enthousiaste winkels en bedrijfjes in de buurt. Bij het aanbieden van de Welkomsttas is er face to face contact en kunnen de nieuwe bewoners eventueel vragen stellen over b.v wat er zoal te doen is in de wijk en spontaan een gesprekje voeren.

De gemeente Nijmegen steunt dit inititief. Het schept verbinding in de wijk. 

Meedoen en samen 20.000 km trappen?

Geïnteresseerde bewoners en bezoekers kunnen heel eenvoudig mee doen. Download dan de Ring-Ring app. De fietskilometers komen automatisch in Nijmegen-West. Slechts 20.000 kilometer zijn er nodig.

Idee ontstaan

In 2013 is in de Wijkraad het idee ontstaan om nieuwe bewoners welkom te heten in Het Waterkwartier. Sinds 2014 wordt dit idee uitgevoerd en heten trotse wijkbewoners, geheel vrijwillig en met veel plezier de nieuwe bewoners hartelijk welkom. Het initiatief wordt zeer gewaardeerd.