Malden beloont fietsers met ‘Fiets mee voor je buurt of vereniging’

Succesvolle Ring-Ringacties

Heumen

Op 18 mei 2017 was het ‘Nationale Fiets naar je Werk Dag’. Veel medewerkers van gemeente Heumen kwamen natuurlijk op de fiets waaronder ook burgemeester Mittendorff en wethouder Van den Berg. Ook is het project 'Fiets mee voor je buurt in Malden' gestart.

Fietsen is een goed alternatief voor de auto. Ook is het gezond en ontspannend en het draagt bij aan een beter milieu. In onze gemeente willen we het fietsen veel meer stimuleren, niet alleen het recreatief fietsen maar ook het woon-werkverkeer. Wethouder van den Berg vertelt enthousiast: “Fietsen is een goed alternatief voor de auto. Als het lukt elke dag op de fiets naar je werk te gaan, krijg je volop beweging. Goed voor geest en lichaam! Kortom: pak wat vaker de fiets". Burgemeester Mittendorff sluit hier op aan: “Fietsen is heel ontspannend en heeft ook als voordeel dat als ik door de dorpen fiets ik veel dingen om me heen zie gebeuren die ik met de auto anders gemist had. Verder is op de fiets naar je werk komen prettig omdat je dan zeer flexibel bent; ik fiets bijvoorbeeld makkelijk even bij iemand langs als dat nodig is.”

Uitbreiding fietsnetwerk

De gemeente werkt daarom op verschillende manieren aan de uitbreiding van het fietsnetwerk: fietspaden worden verbeterd en veiliger gemaakt en er worden nieuwe verbindingen gemaakt. Ook werken we, samen met andere gemeenten, aan de snelfietsroute Cuijk-Nijmegen.

Malden start ‘Fiets mee voor je buurt of vereniging’

Op 9 mei is het project ‘Fiets mee voor je buurt of vereniging’ in Malden gestart. Deelnemers kunnen door te fietsen automatisch een financiële bijdrage van de overheid krijgen voor een doel van een vereniging of buurt. De app Ring-Ring® houdt de fietsbewegingen bij. De gemeente hoopt dat dit project een bijdrage levert aan het terugdringen van de vertragingen in de spits, doordat meer mensen gaan fietsen. Het project is gestart met een aantal sportverenigingen uit Malden.

Hoe ziet de beloning eruit?

Elke gefietste kilometer levert € 0,03-0,05 op. Op de app is de tussenstand te zien. Het sparen stopt op de dag dat het doel bereikt is. Ook wijkbewoners die ideeën hebben voor zo’n actie kunnen meer lezen op www.slimopweg.info.

Fiets mee voor je buurt! is één van de SLIMopweg projecten, waarin overheden, bedrijven en bewoners samenwerken om de bereikbaarheid van Arnhem en Nijmegen te verbeteren. Dit doen ze door automobilisten te stimuleren om anders naar hun werk te reizen. Het doel in Malden is dat er minder auto’s op de Rijksweg naar en van Nijmegen zijn.

De contactpersoon binnen de gemeente Malden is:

Simone Keulen, te bereiken via de mail: skeulen@

heumen.nl of bel naar 14 024.