International Cargo Bike Festival: 11 t/m 13 juni 2017

Officieel pre-event van Velo-city conferentie

International Cargo Bike Festival

Het International Cargo Bike Festival (ICBF2017) vindt plaats op 11, 12 en 13 juni 2017. Het ICBF2017 is een officieel pre-event van de Velo-city conferentie 2017. Zondag 11 juni wordt de opening verricht door gedeputeerde Michiel Scheffer. Het festival is vrij toegankelijk.

Het ICBF2017 is een markt en tentoonstelling waar bezoekers, gebruikers, ontwerpers, fabrikanten, doe-het-zelf-bouwers en verkopers van bak- en transportfietsen elkaar ontmoeten en inspireren. Dit is dé plaats waar internationale bedrijven hun innovaties op het gebied van duurzame stadsdistributie presenteren. Zij bieden oplossingen voor congestie, slechte luchtkwaliteit, ruimtegebrek, etc. in onze binnensteden.

Probeer een bakfiets uit

Dit is ook dé kans om vele tientallen soorten bakfietsen uit binnen- en buitenland uit te proberen. Er zijn bakfietsproducenten en andere professionals aanwezig uit heel Europa en eveneens uit Taiwan, Oekraïne, USA, Canada, Zuid-Korea, Colombia en Brazilië.

Een overzicht van de standhouders vindt u hier: http://www.cargobikefestival.com/program/exhibitors/

Ook zijn er diverse culturele activiteiten met bakfietsen voor jong en oud en de catering wordt verzorgd vanaf bakfietsen.

Presentaties, workshops en discussies

Voor professionals en andere belangstellenden worden er presentaties, workshops en discussies georganiseerd. Onder andere zullen studenten van de Hogeschool van Amsterdam en Rotterdam hun afstudeeronderzoeken in het LEVV-LOGIC project presenteren. Het definitieve programma wordt spoedig gepubliceerd. http://www.cargobikefestival.com/program/

Locatie: De Kube in het Honigcomplex, Waalbandijk 20B, 6541 AJ Nijmegen

Kosten: vrij toegankelijk voor publiek

Meer informatie: www.cargobikefestival.com