Op de e-bike om je hoofd leeg te maken en tijd te sparen

Fietservaringen van Natascha van der Plas en Marjolijn Burrink, inkoper en P&O-adviseur bij ArtEZ

ebike ervaringen

Voor Natascha en Marjolijn is de e-bike een prima optie voor woon-werkverkeer. Ze werken allebei bij ArtEZ in Arnhem en wonen in Berg en Dal en in Nijmegen.

Dat is ruim 20 kilometer enkele reis. Met de e-bike zijn ze een uur onderweg van deur tot deur. Op een gewone fiets is die afstand tóch een drempel. Door de e-bike probeeractie kunnen ze vier weken gratis ervaren hoe het is om van huis naar werk te fietsen. Marjolijn: “Met de e-bike kom je fris en niet helemaal bezweet aan. De ondersteuning bij het trappen is heerlijk. Je beweegt, bent buiten en waait lekker uit. Ideaal om je hoofd leeg te maken en lekker los te laten. Ik voel me daardoor beter. In de trein was ik meestal met mijn smartphone bezig, op de fiets kijk ik lekker om me heen.”

Tijd overhouden

Voor Natascha is e-biken een slimme manier om bewegen in het dag-weekritme in te passen. “De combinatie van een volle werkweek met sporten, gezin, hobbies en een sociaal leven is passen en meten. Door drie keer per week naar het werk te fietsen, houd ik tijd over. Bewegen is belangrijk om gezond en fit te blijven. Voor mij wint de e-bike het van de sportschool. Je moet wel even je draai vinden met kleding, tassen, Buienradar, tijdplanning en routes uitstippelen, maar je krijgt er veel voor terug. Ik kan enorm genieten van het landschap onderweg. Na het werk verheug ik me om weer op de fiets te stappen.” De e-bike probeeractie sluit goed aan op de gezonde bedrijfscultuur bij ArtEZ. Daar is veel aandacht voor bewegen, ook tijdens het werk. Collega’s nodigen elkaar uit voor het lunchwandelen en delen berichtjes en foto’s met andere vestigingen in Zwolle en Enschede. “Het is niet meer vreemd als iemand tijdens de vergadering op staat om te lopen, daar is bij ons alle ruimte voor”.

Ontdek welke e-bike bij jou past

Denk je na over een eigen e-bike dan is de probeeractie ideaal om te ontdekken welk type bij jou past. Natascha en Marjolijn overwegen allebei na de proefperiode een e-bike aan te schaffen. “We proberen nu een instapmodel met drie versnellingen. Voor de lange termijn bij een afstand van 20 km met een constante snelheid van 25 km is die niet ideaal. Een tijdje proberen helpt bij het maken van de juiste keuze. Deze actie van de gemeente Arnhem vinden we echt goed. Iedereen die de kans krijgt om de e-bike te ervaren, raden we direct aan om het te doen. Je bent er zó aan gewend en pakt veel sneller en vaker de fiets!”