Sneller op de fiets tussen thuis en werk

Regio Arnhem Nijmegen loopt voorop als het gaat om snelfietsroutes

Fietsers Heijendaal

Fietsen zit ons in de genen, dat bleek maar weer tijdens het Velo-city 2017 congres. Er is geen land waar meer gefietst wordt en geen land met meer fietsen per inwoner dan Nederland. Het fietsgebruik in ons land is ongekend hoog; ruim een kwart van alle verplaatsingen gaat per fiets. Er is nog steeds sprake van een toename in het fietsgebruik en dit is vooral zichtbaar in de Nederlandse steden. De regio Arnhem Nijmegen loopt voorop als het gaat om snelfietsroutes. Met een goede fietsinfrastructuur als basis, wordt het steeds verleidelijker om de fiets te pakken.

In de regio Arnhem Nijmegen staan de snelfietsroutes al jaren hoog op de agenda. Een snelfietsroute is een directe fietsverbinding met weinig obstakels, zoveel mogelijk voorrang voor fietsers, weinig hinder van ander verkeer en vlak asfalt. Hierdoor fietsen forenzen zo makkelijk mogelijk van en naar de bestemming en besparen tijd. Bestaande fietsroutes, met name langs fileknooppunten, worden verbeterd. En door nieuwe routes aan te leggen worden fietsafstanden verkort.

Nieuwe routes in aantocht

Zo zijn de snelfietsroutes RijnWaalpad, De Liemers en Nijmegen-Beuningen bij forenzen al erg in trek. Maar er zitten ook een paar nieuwe fietsroutes aan te komen. Wellicht zijn deze routes voor u in de nabije toekomst ook interessant om te fietsen tussen thuis en werk. Verschillende gemeenten zijn al begonnen met de uitvoering. Een selectie:

  • MaasWaalpad

De snelfietsroute MaasWaalpad begint bij Station Cuijk en loopt via Molenhoek en Malden naar Nijmegen. De grote werklocatie Heyendaal wordt zo per fiets beter bereikbaar.

Lees hier meer.

  • Wageningen - Arnhem

De snelfietsroute tussen Wageningen en Arnhem verbindt belangrijke woon-werklocaties en dorpskernen. De route gaat zo veel mogelijk over autovrije en autoluwe wegen. De route met de minste hoogteverschillen heeft de voorkeur en daarom is gekozen voor een route langs de Rijn, onderlangs de Wageningseberg. Pas ter hoogte van Oosterbeek komen er enkele klimmetjes.

Lees hier meer.

  • Dieren - Arnhem

De snelfietsroute komt langs het spoor tussen Arnhem en Dieren te liggen. Een nieuw stuk fietspad onder de A12 zorgt voor een directe en snelle verbinding.

Leer hier meer.

  • F12

De snelfietsroute F12 begint bij de Brugweg in Westervoort en loopt via Duiven naar Zevenaar. De snelfietsroute loopt langs een aantal belangrijke bedrijventerreinen zoals Centerpoort-Nieuwgraaf, Hengelder en 7Poort.

Lees hier meer.

Voor het overzicht van alle routes en planningen, verwijzen wij naar: www.snelfietsroutesgelderland.nl