Studenten kunnen gratis een e-bike proberen

Dat kan in Nijmegen en Arnhem!

Studenten leasen ebike

Studenten kunnen gratis een e-bike proberen! Voor studenten zijn er specifieke acties in Nijmegen Heijendaal en in Arnhem bij de HAN, Van Hall Larenstein of ArtEZ.

Studenten in Heijendaal

22 studenten die zo’n 15 kilometer van hun opleiding wonen en minimaal 3 dagen per week met de auto naar Nijmegen Heijendaal gaan, maken voor een half jaar gebruik van een lease e-bike in plaats van de auto. De eerste reacties zijn enthousiast: geen parkeerplaats nodig, sportief, lichaamsbeweging, kosten in aanschaf en onderhoud, geen last files, gezonder en een betere conditie. Deze groep studenten kan de e-bike tot en met eind juni 2017 uitproberen.

Van september tot december 2017 krijgen weer 20 studenten in Heijendaal de mogelijkheid om een gratis lease e-bike te proberen: via de website van de opleiding worden de studenten in Nijmegen hierop geattendeerd.

Studenten in Arnhem

Voor studenten en medewerkers in Arnhem bij de HAN, Van Hall Larenstein of ArtEZ staan er ook twintig nieuwe e-bikes klaar. Die mogen ze vier weken lang gebruiken voor woon-werk en studieverkeer. Voorwaarde is wel dat ze nu minimaal drie keer per week met de auto of het OV reizen. En de reisafstand moet tussen 5 en 20 kilometer liggen. Zo kunnen ze ervaren dat de e-bike een prima alternatief is voor de auto, voor afstanden tot circa 15 kilometer (enkele reis). Deze actie in Arnhem start op 1 mei, loopt drie maanden en wordt uitgevoerd door Mobilys. Bekijk de actiesite he-komaanebikeactie.

In opmars

De e-bike is de laatste jaren aan een enorme opmars bezig. Deze slimme fiets is tegenwoordig een uitstekend vervoermiddel voor woon-werk en studieverkeer. E-bikers sparen geld, werken aan hun conditie en dragen bij aan een schoner milieu.