Verwarring rondom Rijksweg Malden opgehelderd

Snelheid op rijksweg Malden 80 kilometer per uur

verwarring malden

De éen rijdt er zestig, de ander rijdt er tachtig: de Rijksweg van Nijmegen richting Malden, aldus N1. Johan Leferink van de provincie Gelderland wil de snelheid op tachtig kilometer per uur laten, omdat de weg een regionale functie heeft. ''De weg heeft bijvoorbeeld een belangrijke ontsluitende functie voor Heijendaal. Ook is er op dit moment geen aanleiding om daar andere afspraken over te maken of een andere inrichting te kiezen'', zegt Leferink.

Volgens Leferink is de gemiddelde snelheid op de weg zeventig kilometer per uur. ''Het is een hele drukke weg ’s morgens en ’s avonds. Als het drukker is wordt er langzamer gereden en dat zien we terug in de cijfers.''

Kartel Martens, hoogleraar Planologie aan de Radboud Universiteit is van mening dat er op de Rijksweg beter zestig kilometer per uur gereden kan worden. Volgens de hoogleraar zijn er diverse afslagen en is er veel jong fietsverkeer.

''Je zou eventueel natuurlijk naar een zestig kilometer weg kunnen gaan, maar dan moet je daar ook een bepaald profiel neerzetten. En dat betekent dat de belijning, de middenstrepen, eraf gaan. Of dat ten gunste is van de verkeersveiligheid, dat vraag ik me af. Een tachtig kilometer weg hier is ook een tachtig kilometer weg ergens anders en ziet er ongeveer hetzelfde uit'', aldus Leferink.

Bekijk hier het filmpje van N1

Bron: N1