Wayfinding stuurt uw bezoekers in de goede richting

Handig voor bezoekers van ziekenhuizen of publiekstrekkers

Wayfinding

Het wordt steeds drukker in steden en op de wegen en uw parkeerplaats is soms overvol. Als gevolg hiervan kunnen uw bezoekers te laat voor een concert of voorstelling komen. En patiënten te laat voor een afspraak met één van uw artsen. Dit is heel vervelend voor u als publiekstrekker, maar ook voor uw bezoekers.

Met Wayfinding kunt u uw bezoekers ongemerkt, letterlijk, in de goede richting sturen. Voor uw organisatie en voor henzelf. Wayfinding is de techniek achter de schermen die het mogelijk maakt dat de klant/bezoeker ongemerkt en makkelijk zijn weg vindt. 

Zo eenvoudig is het

Eigenlijk merkt de klant niets van Wayfinding. De klant gaat naar de plaats waar hij/zij de info verwacht, bijvoorbeeld de website van het ziekenhuis. De huidige situatie is dat de info er wel staat maar erg versnipperd te vinden is. De nieuwe situatie is dat je op de website je herkomstadres invult, je eenvoudig kiest waar je heen wilt (bijvoorbeeld door het interne looproutenummer van je afspraak in te toetsen). Je krijgt dan een persoonlijk reisadvies met de dichtstbijzijnde parkeergarage, de looptijd naar je afspraak zodat je op tijd bent en ook een persoonlijk reisadvies met het openbaar vervoer, de fiets of bijvoorbeeld Breng Flex.

Met nieuwe tools, waarmee positieve resultaten zijn geboekt bij grote publiekstrekkers als de Amsterdam Arena, hebben bezoekers geen reisstress meer, komen ze op tijd en kiezen ze andere vervoermiddelen. Met mogelijkheden om extra services aan te koppelen zoals een persoonlijke looproute vanaf de parkeerplaats, treinstation of bushalte, het reserveren van een parkeerplaats of het bestellen van een e-ticket voor het OV.

SLIMopweg Nijmegen bekijkt samen met twee publiekstrekkers de stappen om de oplossing in te zetten bij hun organisatie.

Bent u benieuwd of dit ook geschikt is voor uw organisatie? Neem dan contact op met Piet Steigstra, stuur een mail naar p1.steigstra@nijmegen.nl.