De kracht van persoonlijke communicatie

Hoe benader je bezoekers van Arnhem als je een leuke actie wil promoten?

Raymond Driessen

Door op een persoonlijke manier met mensen in gesprek te gaan. Raymond Driessen, creative director Smartvertizing is de drijvende kracht achter veel promotieacties in de stad. Neem bijvoorbeeld de Hé Kom aan-campagne. Die is bedoeld om de spits rond Arnhem minder druk te maken. In het centrum herken je het promotieteam van Raymond direct aan de logo-sweaters. “Hé Kom Aan is de slogan van de campagne. Wij zorgen voor zichtbaarheid en voor herhaling. Doordat we het hele jaar Hé Kom Aan-acties promoten, merken we dat steeds meer mensen de campagne herkennen. En dat helpt bij het maken van persoonlijk contact.”

Bekijk het Hé Kom Aan-filmpje over de campagne.

De juiste mensen op de juiste plek

Een promotieteam stuur je niet zomaar op pad. Daar zit een strategie achter. Zo is de respons op de parkeer-actie PenR Gelredome heel anders dan de Happy Hour-actie. “Ik werk met assertieve jongens en meiden die goed kunnen inspelen op reacties van mensen. Door hen te observeren kan ik bijsturen. Als een openingszin niet werkt dan veranderen we die. Of we zoeken een andere locatie of zetten mensen op een andere plek. Ik let erop dat de energie in het promotieteam hoog blijft. Soms kiezen we ervoor om minder uren aan een stuk te promoten en ze te verspreiden over meerdere dagen. Als dat effectiever is dan doen we dat.”

Waardevolle data verzamelen

Bij de aanpak van een promotiecampagne kijkt Raymond naar het hele plaatje. “Wij voeren het veldwerk uit maar denken ook verder. Arnhem kennen we als onze broekzak. We weten wat er speelt en wat er te doen is in de stad. Daar spelen we op in om het maximale uit de promotie te halen. Ook combineren we acties op straat met het afnemen van enquêtes. Dat levert voor de klant waardevolle informatie op en we zetten het team efficiënt in. Daar zit ons toegevoegde waarde. Wij zijn sterk in het activeren van mensen door hun gedrag te spiegelen en ze daarvan bewust te maken. Dat levert meestal veel positieve reacties op en dat geeft gewoon een kick!”