Fiets mee voor je buurt!

Volleybal Club Malden fietst 300 euro bij elkaar

Heumen vollebal

€ 300,- fietsten (jeugd) leden, familie en vrienden van Volleybal Club Malden bij elkaar. Jeugdcoördinator Ben Arends en voorzitter Toon Janssen kregen op 21 september dit bedrag uitgereikt door wethouder Henk van den Berg van de gemeente Heumen.

Het geld wordt gebruikt om jeugdleden van de club kennis te laten maken met Beachvolleybal. Er is 7.500 kilometer bij elkaar gefietst en deze kilometers zijn bijgehouden via de app Ring-Ring®.

Veel leden van de club hebben er voor gekozen om hun auto te laten staan en op de fiets te stappen om voor het doel kilometers bij elkaar te fietsen. Dit is precies het doel dat de gemeente beoogt met deze fietscampagne: automobilisten stimuleren om meer gebruik te maken van de fiets!

Volgend doel

Nu het doel voor de Volleybalclub bereikt is, kan het volgende doel van start gaan, namelijk het fietsen voor de aanleg van een voedselbos in Malden. Dit doel is aangedragen door Kiemkracht 64 en draagt bij aan een klimaat-neutrale gemeente. Met de bijdrage die wordt ontvangen uit de fietskilometers dragen de deelnemers direct bij aan de aanschaf van bomen die gaan zorgen voor de opbouw van de aarde en indirect aan het vinden van manieren die de toekomst van vruchtbare gronden waarborgt. Iedereen uit de gemeente Heumen kan meedoen! Als u meedoet kunt u door enkel te fietsen automatisch een financiële bijdrage aan dit doel leveren.

Hoe doet u mee?

Download de Ring-Ring® app op uw mobiele telefoon. Deze app houdt de fietsbewegingen bij. Elke gefietste kilometer levert € 0,05 op. Voor het Voedselbos is elke euro welkom. Op de app kunt u steeds de tussenstand zien. Het sparen stopt op de dag dat er 12.500 kilometer is behaald (het doel voor het voedselbos).

Fiets mee voor je buurt!

Fiets mee voor je buurt! Is één van de SLIMopweg-projecten, waarin overheden, bedrijven bewoners samenwerkingen om de bereikbaarheid van Arnhem en Nijmegen te verbeteren. Dit doen ze door automobilisten te overreden om anders naar hun werk te reizen. Het doel is dat er minder vertragingen op de weg in Nijmegen zijn.