Pakjesservice levert Kerstinkopen gratis bij je auto af

Extra acties voor fiets, bus en auto voor bereikbare binnenstad tijdens Winter Arnhem

Acties binnenstad

Een 'happy hour' voor parkerende auto's. Gratis fietsen van P+R Gelredome naar de binnenstad. Een goedkoop buskaartje van P+R Gelredome naar de stad en terug. Gratis met de bus naar huis tijdens de spits. Een greep uit de extra acties waar bezoekers van de binnenstad tot het einde van het jaar gebruik van kunnen maken. Daarnaast bieden diverse horecaondernemers tijdens Winter Arnhem een speciaal menu aan, voor een speciale prijs. Kijk daarvoor op www.he-komaan.nl.

'Een bereikbare binnenstad is tijdens de decembermaand van groot belang', aldus wethouder mobiliteit Geert Ritsema. 'Dit is immers de drukste maand voor vele winkels en horeca. Bovendien zijn er diverse activiteiten in de binnenstad. Die willen we van harte ondersteunen met extra acties voor bezoekers.' Zowel mensen die per fiets, met de bus of met de auto komen, kunnen van de acties gebruik maken. Daarnaast zijn er aanvullende acties van diverse ondernemers.

Happy Hour

  • In de week voor week voor Kerstmis (18 tot en met 22 december) kunnen automobilisten van maandag tot en met vrijdag kans op een Dit is PAS Arnhem cadeaukaart ter waarde van € 5,- krijgen, als ze na 18.00 pas de parkeergarage uitrijden.
  • Tussen 19.00 en 20.00 uur gratis vanuit het centrum van Arnhem naar huis met alle bussen van Breng en met de stadslijnen (lijn 1 tot en met 13) zelfs tussen 18.00-20.00 uur. Via www.ervaarhetov.nl kun je een vrijkaartje voor de busrit uitprinten. Of gebruik de app ErvaarhetOV op je smartphone. De actie geldt voor alle lijnen van Breng die uit het centrum vertrekken. De actie duurt tot het einde van het jaar of eerder als de vrijkaartjes op zijn.

P+R Gelredome

  • Parkeer gratis op de P+R Gelredome en reis verder met de bus of op de fiets. Bezoekers van buiten Arnhem worden via informatieborden en matrixborden op de P+R gewezen. Op de drukke weekend dagen zijn er mensen van het Hé Komaan promoteam aanwezig, die bezoekers de weg kunnen wijzen naar de bus of naar de handigste fietsroutes.
  • Koop voor € 5,- een ticket voor de bus via www.ervaarhetov.nl. Het ticket is een retour van Gelredome naar de binnenstad en geldt voor maximaal vier personen.
  • Bij P+R Gelredome staan een aantal gratis fietsen klaar waarmee je naar de binnenstad en weer terug naar je auto kunt fietsen. Om daarvan gebruik te kunnen maken, heb je een legitimatiebewijs nodig.
  • De bakfiets van Snelbander rijdt dan gratis met de inkopen vanaf het Land van de Markt naar P+R Gelredome. Daar kunnen automobilisten gratis parkeren en van daaruit met de fiets of de bus naar het centrum. De fietsen zijn gratis te gebruiken en een ticket voor de bus kost vijf euro retour voor maximaal vier personen

Slim Op Weg tijdens Winter Arnhem

Parkeer je je fiets in een van de fietsenstallingen of fietsplekken. Dan heb je kans dat je een zadeldekje of stuurhanger vindt, met informatie over waar je je fiets kunt stallen en het programma van Winter Arnhem erop. Voor mensen die met de auto naar de binnenstad gaan, is het goed te weten dat ze op koopavonden en in het weekend ook kunnen parkeren in de Prinsenhofgarage (bij het Provinciehuis), in het weekend op P7 (onder de John Frostburg, bij Volkshuisvesting) en op alle dagen aan de Rijnkade. En daarnaast natuurlijk op alle bekende parkeerplaatsen in de stad.

Het Slim Op Weg team is op 17 december op de Kerstmarkt. Daar kunnen mensen meer informatie krijgen, meer te weten komen over de acties en vragen stellen.

Meer informatie over dit programma en over alle acties is te vinden op

www.he-komaan.nl.