Provincie Gelderland zet zich in voor duurzaamheid

10 oktober: Dag van duurzame mobiliteit met veel acties voor werknemers

Dag duurzaamheid

Van 9 tot en met 13 oktober vond de Week van de Duurzaamheid plaats. Tijdens deze week organiseerde Provincie Gelderland allemaal mobilteitsacties voor medewerkers. Onder andere de CO2-challenge, met als doel 1 ton CO2 uitstoot te besparen door te fietsen naar het werk. Besparen alle medewerkers samen 1 ton CO2 voor 10 november dan doneert Provincie Gelderland €1000 aan Urban Street Forest. Met dat geld wordt een project gestart om lokaal en internationaal impact te maken door meer dan 1000 bomen te planten. Kijk voor meer informatie op urbanstreetforest.com.

De Toury Biketowork app

De Toury app wordt gebruikt om de bespaarde uitstoot bij te houden door de fietsritten van de werknemers te registreren. De Toury app maakt van elke fietstocht naar het werk een virtuele wedstrijd: je fiets tegen jezelf of in een ploeg met vrienden of collega’s. Deze fietsapp geeft inzicht in alle behaalde fietsresultaten, zoals de gemiddelde snelheid, CO2 besparing, autokosten besparing en verbrande calorieën. Hoe vaker je de fiets pakt, hoe meer punten je scoort, waarmee leuke prijzen te winnen zijn zoals een weekendje weg of een nieuwe fiets. De Toury app is te downloaden via de App store of Google play. Zo wordt fietsen naar werk een hele beleving! Meer informatie? Ga naar www.biketowork.nl.

Dag van de Duurzame Mobiliteit

Alle medewerkers van de Provincie Gelderland waren 10 oktober welkom voor een inspirerend programma in het teken van de Dag van de Duurzame Mobiliteit en Energietransitie. Er waren verschillende activiteiten georganiseerd om de medewerkers enthousiast te maken over duurzame mobiliteit. Zo werden diverse duurzame alternatieven voor de auto gepresenteerd.

Als extra stimulans om die dag de fiets naar het werk te pakken was er een ‘fix je fiets’ locatie, waar de hele dag de mogelijkheid was om fietsen op te laten knappen. Er kon ook kennis gemaakt worden met andere duurzame vervoersmiddelen: er konden proefritten gemaakt worden in een elektrische auto, waar veel belangstelling voor was. Ook een cargo-bike en zes speed pedelecs stonden klaar voor gebruik. Wie geïnteresseerd was in een speed pedelec werd geïnformeerd over de richtlijnen en regels omtrent deze snelle elektrische fiets. De duurzame alternatieven voor de auto waren vol op aanwezig deze dag!

Inspirerende lezingen

Theo Heinink en Arnoud Crommelin gaven een lezing, als projectleider Logistiek en Goederenvervoer en beleidsadviseur Mobiliteit, over de inzet van de Provincie Gelderland voor duurzame mobiliteit. Voormalig profwielrenster Marieke van Wanroij deelde ook een inspirerend verhaal om fietsen naar het werk te stimuleren. Aansluitend vond er een fietsclinic plaats, waar de enthousiast gemaakte medewerkers onder leiding van Marieke van Wanroij een uur konden fietsen.