Uitnodiging Gelders Platform Milieu lucht en geluid, mobiliteit van de toekomst.

9 november van 9:00 tot 13:00 uur: nog enkele plaatsen vrij

GMF

Ben jij ook benieuwd naar mobiliteit van de toekomst? Op 9 november van 9:00 tot 13:00 is er weer een themabijeenkomst van het Gelders Platform Milieu lucht en geluid.Tijdens dit platform dompelen we ons onder in de mobiliteit van de toekomst!

Locatie: ‘Rozet’, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem

Dagvoorzitter: Olof Mudde, provincie Gelderland

Sprekers: Bea Schouten, gedeputeerde provincie Gelderland; Hans Jeekel, hoogleraar 'Societal Aspects of Smart Mobility TU Eindhoven

Sprekers Carrousel: Arnoud Crommelin: Mobility as a Service; Joost Roeterdink: New Ways; Hans Nouwens: De stad in beweging met data; Mark van Kerkhof: Slimmer werken

Plenair

Veranderingen gaan snel. Als overheden zullen we ons moeten voorbereiden op toekomstige scenario´s. Tijdens dit platform willen we jullie een kijkje geven in verschillende onderwerpen gericht op mobiliteit van de toekomst.

Olof Mudde heeft voor de provincie Gelderland een verkenning gedaan naar mobiliteit van de toekomst. Hierbij zijn verschillende scenario´s bekeken. Hij is de dagvoorzitter van deze bijeenkomst.

Onze Gedeputeerde Bea Schouten zal het onderwerp aansnijden vanuit politiek oogpunt.

Hans Jeekel is hoogleraar 'Societal Aspects of Smart Mobility' aan de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven. Hij zal ons meenemen in de verrassende wereld van toekomstverkeer.

Caroussel

Na het plenaire gedeelte gaan de deelnemers in groepjes langs de volgende projecten:

Mobility as a Service (MaaS) brengt alle vormen van vervoer in één mobiele dienst. Het is het gemak van een snelle en eenvoudige toegang tot alle mobiliteit, zonder het gedoe van plannen en losse betalingen. Je betaalt niet meer voor bezit van mobiliteit, maar voor gebruik. Arnoud Crommelin van de provincie Gelderland vertelt over de pilot MaaS bij Nijmegen Heijendaal.

In het project New ways kijken partijen hoe je op een aantal internationale transport corridors kan komen tot bundelen van lading. Logistiek dienstverleners en verladers kunnen hun ladingstromen in een app zetten. Dienstverleners kunnen met deze gegevens diensten ontwikkelen. Joost Roeterdink van de provincie Gelderland vertelt hier meer over.

De stad in beweging met data: De digitale revolutie biedt nieuwe mogelijkheden. Van zelfrijdende voertuigen tot langer thuis wonen. Dankzij een beter inzicht kunnen er gerichtere interventies gepleegd worden. Denk bijvoorbeeld aan dynamische milieuzones op basis van luchtkwaliteit en zeer gericht strooien bij gladheid. Het gemak om nieuwe gegevens te verzamelen en te verspreiden kan tevens leiden tot een confrontatie met de gevolgen van ons gedrag, als een opstap naar een aanpassing daarvan. Hans Nouwens, programmadirecteur van het Nationaal Smart City Living Lab vertelt hier meer over.

Slimmer werken: Door slimmer te werken, voorkom je dat mensen reizen. In deze presentatie krijgen we te horen op welke slimme manieren je samen kan werken zonder te reizen. Mark van Kerkhof van APPM gaat dit onderwerp belichten.

Programma

De tijdsindeling van het concept programma, ziet er als volgt uit:

  • 09.00 uur Inloop met koffie en thee
  • 09.30 uur Opening
  • 09.45 uur Presentatie Hans Jeekel
  • 10.30 uur Gedeputeerde Bea Schouten
  • 10.45-11.05 uur pauze
  • 11.05 uur Carrousel in 4 groepjes
  • 12.20 uur Afsluiting
  • 12.30 uur Lunch in restaurant Momento

Graag horen we of u zult komen en of u dan gebruik wilt maken van de lunch.

Mocht u collega’s hebben voor wie dit ook interessant kan zijn, stuur dan gerust deze uitnodiging door. Wees wel snel met aanmelden, het aantal deelnemers is beperkt.

Kijk ook eens op de Linked In groep Schone lucht in Gelderland