Prijsuitreiking challenges

Jonge professionals buigen zich over het bezoekersverkeer naar binnensteden

Einsteinweek

Vanmiddag vindt de prijsuitreiking plaats in de Dome in Arnhem rond diverse challenges voor jonge professionals. Afgelopen week is de Einsteinweek van start gegaan, met als zichtbaar middelpunt het Einsteinlab, een soort Hackathon met diverse challenges voor jonge professionals in de Dome op het Gelerijdersplein in Arnhem.

Innovatieve oplossingen

Provincie Gelderland heeft in samenwerking met RHDHV in het kader van Slimme en Duurzame mobiliteit een challenge bedacht. Jonge professionals (onder meer ook van de provincie en RHDHV) worden uitgedaagd en begeleid bij het verbeteren en vergroenen van bezoekersverkeer naar de binnensteden. Veel automobilisten en fietsers zoeken parkeerplekken, het liefst zo dicht mogelijk bij hun eindbestemming. In drukke binnenstedelijke gebieden is dit vaak een uitdaging. Vraag aan de jongeren is “Hoe kunnen we zoekverkeer oplossen zodat de stadsbezoeker van buiten de stad rechtstreeks op bestemming komt en CO2 uitstoot beperkt wordt?” Doel van de challenge is dat de jongeren met innovatieve en creatieve oplossingen komen om dit probleem op te lossen.

Vanmiddag is de afsluiting in de Dome en daar zal de jury de presentatie van de challenges beoordelen. De Einsteinweek en het lab worden mede georganiseerd door de provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen en gefaciliteerd door Studio Why.