Velo-city 2017: excursies snelfietsroutes

Bezoekers van het grootste fietscongres ter wereld, Velo-city, hebben grote belangstelling voor de Gelderse snelfietsroutes.

Velocity

Een uniek evenement

De gemeenten Arnhem en Nijmegen zijn trots Velo-city 2017: The Global Cycling Summit te mogen organiseren. Van 13 tot 16 juni worden meer dan 1.500 deelnemers verwacht uit ca. 80 landen om deel te nemen aan het grootste fietscongres ter wereld. Velo-city 2017 is een uniek evenement waar kennisdeling en kennisuitwisseling door specialisten vanuit de hele wereld op het gebied van fietsbeleid, fietsinfrastructuur en duurzame mobiliteit centraal staan. Er zijn meer dan 200 sprekers uit zo’n 40 landen waaronder Thailand, Australië, China, India, Chili, Brazilië, Kenia, Zuid-Afrika, Rusland, USA, Canada, Italië, Denemarken en Duitsland.

Fietsexcursies

Daarnaast biedt het Velo-city programma congresgangers de mogelijkheid om deel te nemen aan één of meerdere excursies. Het uitgebreide congresprogramma van Velo-city biedt onder andere excursies aan over Snelfietsroutes RijnWaalpad, Nijmegen-Beuningen en De Liemers. Tijdens deze excursies zullen de experts meer vertellen over de aanleg, de ontwikkeling en het beleid rondom de Snelfietsroutes. Verkeerskundigen en beleidsmedewerkers van de gemeenten Arnhem, Nijmegen, Beuningen, Westervoort, Zevenaar, Duiven en de provincie Gelderland zullen de deelnemers begeleiden tijdens deze excursies.

Grote belangstelling

Op basis van de huidige inschrijvingen zien we dat deze excursies de meest populaire excursies van Velo-city 2017 zijn! De excursie over Snelfietsroute Nijmegen-Beuningen, waarbij een tussenstop wordt gemaakt bij basisschool de Hoeven, was als eerste uitverkocht! Voor de excursies over het RijnWaalpad zijn slechts nog enkele beschikbaar. Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan deze excursies, schrijf je dan snel in! www.velo-city2017.com